Tuomariesittelyt

 
Mrs. Dale Tarbox
Sain ensimmäisen tanskandoggini 1968. Kyseinen uros oli tiikerijuovainen ja erittäin hyvistä linjoista. Tapasin tämän koiran kautta monia hyviä pitkänlinjan kasvattajia ja opin heiltä paljon rodusta. En tosin esittänyt kyseistä koiraa näyttelyissä, koska sillä oli vamma lavassa. Hankin ensimmäisen näyttelykoirani 1970. Tämä tyttö oli samoista linjoista kuin urokseni. Ja tämän koiran myötä näyttelykärpänen puri minua! Tapasin monia mahtavia ihmisiä ja meillä oli sanoin kuvaamattoman hauskaa näyttelyissä ja myös niiden jälkeisillä jatkoilla. Puhuimme tanskandoggeista ja niiden sukutauluista monia tunteja. Mikä mahtava tapa oppia rotua. Vuonna 1985 tein pentueen, josta tuli hyvin merkittävä rotumme kannalta. Pentueesta syntyi BISS Ch Sandale`s What A Guy, ROM. Koira on päässyt Hall of Fameen, ja oli mm maassa kahdeksanneksi menestyksekkäin doggi vuonna 1987. Tämän koiran veli Ch Sandales I Kid You Not on isänä kahdeksalle muotovaliolle ja osallistui Top 20-kilpailuun vuosina 1987-88. Pentueen kolmas menestyksekäs koira oli narttu Ch Sandales Private Dancer, kolmen muotovalion emä. Yksi näistä pennuista oli TOP 20-kilpailussa 1990. Nämä kolme sisarusta vaikuttivat suuresti omaan kasvatuslinjaani ja omistamiini koiriin, kaikki nykyisetkin koirani perustuvat näihin kolmeen peruskiveen. Guy oli erittäin merkityksellinen jalostusuros.
Edesmennyt Ulla Magnusson (Airways kennel) käytti Guyta jalostukseen ja pentuja meni Skandinavian lisäksi Uuteen Seelantiin ja Australiaan. Guylla on siis oma jalanjälkensä myös teillä. Olen omistanut ja kasvattanut 11 tärkeää jalostusurosta ja -narttua. Olen myös omistanut tai kasvattanut viisi Top 20-tanskandoggia.
Neljä vuotta sitten ystäväni ja kasvattajakumppanini Peter & Pam Janetaos hankkivat harlekiini pennun Braziliasta. Tämä Ch Gia Do Alto Gavea synnytti kauniin pentueen, jossa oli kolme harlekiinia. Nämä juniorit ovat nyt aloittaneen näyttelyuransa huimalla menestyksellä.
Reilun 40 vuoden aikana varsin kohtuullisella kasvattamisella olen onnistunut kasvattamaan yli 50 Sandale muotovaliota. Nykyisin minulla on kotonani kolme tanskandoggia ja karkeakarvainen mäyräkoira.
On ilo tulla arvostelemaan tanskandoggejanne.
 
Terveisin
Dale Tarbox
Kennel Sandale,USA

***

Mrs. Donna Conod
Äitini Betty Conod siirti valtavan intohimonsa koiriin minulle jo äidinmaidossa. Näin ollen minusta tuli koiraihminen jo toisessa sukupolvessa ja kennelnimi luonnollisesti siirtyi minulle. Ensimmäinen koiramme tuli taloon 1953. Tämä tanskandoggi narttu sai muotovalionarvonsa jo seuraavana vuonna ja siitä tuli samalla kennelimme kantanarttu Ch Delta of Tollhurst. Whisper Hill kennel rekisteröitiin kennelnimeksi Kanadassa 1962 ja siitä lähtien on kennelistämme tullut erikoisnäyttelyvoittajia, Best In Show -koiria, Amerikan ja Kanadan muotovalioita. Mainitsemisen arvoisia ovat olleet myös Kanadan voitokkain doggi sekä working ryhmän korkeat sijoitukset. Olen myös pätevä koiranesittäjä, joten kasvatan ja esitän tanskandoggeja ja saksanpaimenkoiria Kanadassa ja Yhdysvalloissa. Olen hyvin aktiivinen myös muutamissa muissa roduissa kuten faaraokoirat, lyhytkarvaiset mäyräkoirat, toy- ja kääpiövillakoirat, amerikancockerspanieli, karkeakarvainen kettuterrieri ja shih tzu.
 Kaikkein lähinnä sydäntäni ovat tietenkin jo lapsuusiästä tanskandoggit sekä saksanpaimenkoirat. Saksanpaimenkoirat ovat olleet jo 25 vuotta minulle monipuolisen harrastuksen kohde ja sainkin kunnian arvostella nartut erikoisnäyttelyssä 2014.
Unelmanani oli aina päästä ulkomuototuomariksi ja kun se toteutui vuonna 2002 olin onneni kukkuloilla. Olen saanut mielikseni arvostella mm Australiassa, Meksikossa, Suomessa, Yhdysvalloissa ja Kanadassa. Mielestäni elän hyvin rikasta elämää, jonka ytimessä ovat koirat. Ne täyttävät koko elämäni.
Tällä hetkellä olen aktiivinen yhdistysihminen useassa rotukerhossa kuten Great Dane Club of Canada (puheenjohtaja, itäinen piiri), Great Dane Club of America, German Shepherd Dog Club sekä Kanadassa että Yhdysvalloissa, Forest City Kennel Club ( varapresidentti), Great Dane Club of Ontario (perustajajäsen ja nykyinen rahastonhoitaja), Canadan Dog Judges Association ja American Dog Sho Judges Association.
Minulla on arvosteluoikeudet viiteen ryhmään Kanadassa ja olen juuri hrjoittlemassa kuudetta. Toivon saavani kaikkien rotujen arvosteluoikeudet lähitulevaisuudessa.
Haluan vielä kiittää kutsusta tulla arvostelemaan kauniita koirianne.
 
Terveisin
Donna Conod
Whisper Hill kennel, Kanada